Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.06.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Turşu ailesinin en tercih edilenlerinden biber turşusu tarifini sizin için derledik.

Malzemeler:

  • 1 kilo acı sivri biber
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 diş soyulmuş sarımsak
  • 1 dilim limon

 

Tarif:

  1. İlk olarak biberleri yıkayın.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişiriciyi kaynatma programında 110 derece sıcaklıkta 30 dakikaya ayarlayın.
  3. Ardından biber, sirke, sıvı yağ, iki adet sarımsağı ilave edip pişirin.
  4. Pişen biberleri bir süzgeçte soğumaya bırakın.
  5. Son olarak bir litrelik kavanozun içine pişen biberleri ekleyip, kalan sarımsak, tuz, limon dilimi ve tencerede kalan sirkeli yağı kavanozun içine ilave edin.
  6. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  7. 10 gün sonra biber turşunuz hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef® Kea_Bilgisayar_5000 TL_30-15.10.25_A
44
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L