Mucize Lezzetler
Bal Kabaklı Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Bal Kabaklı Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi
Sonbahar aylarının en güzel kokulu, lezzetli ve pratik kurabiye tarifini veriyoruz! Hazırlarken bal kabağının ve baharatların muhteşem kokusu tüm evinizi saracak…
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- 125 g tereyağı
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/3 su bardağı balkabağı püresi
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- 3/4 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı damla çikolata
Tarif:
- Tereyağını Arçelik Ankastre Ocak’ta eritip kenara alın.
- Kuru malzemeleri; un, tuz, tarçın, zencefil ve karbonatı bir kaseye alın.
- Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine toz şeker, esmer şeker ve erittiğiniz tereyağını alıp çırpmaya başlayın.
- Çırpmaya devam ederken yumurta sarısını da ekleyip iyice çırpın.
- Ardından balkabağı püresini de ekleyip karıştırın.
- Kasede birleştirdiğiniz kuru malzemeleri de karışıma ekleyin ve Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi’nde yavaş yavaş karıştırın.
- Çikolata parçalarını da ekleyip yoğurun.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
- Hamurunuz dinlendikten sonra Arçelik Ankastre Fırın’ı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayıp tepsiye dizin.
- Tüm hamuru bitirdikten sonra kurabiyelerinizi Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
- Pişirdiğiniz kurabiyeleri oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis kahve ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!















