Mucize Lezzetler
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Bal kabağı çorbasında ufak dokunuşlarla farklı ve leziz tarifler elde edebilirsiniz. İşte nefis aroma ve kokusuyla zencefilli bal kabağı çorbası…
Malzemeler:
- 1 kg bal kabağı
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet patates
- 1 parça taze kök zencefil
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı sebze suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı krema
- Kabak çekirdeği içi
Tarif:
- Soğan ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Bal kabaklarını da soyup doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
- Soğanları atıp kavurmaya başlayın.
- Ardından patatesleri atın karıştırın.
- Sonra doğradığını bal kabaklarını ilave edip karıştırarak kavurun.
- Sebzeler hafif renk değiştirince tuz, muskat rendesi, zencefil, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
- Üzerine sebze suyunu dökün.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynayana kadar yüksek ateşte ve sonra altını kısıp pişmeye bırakın.
- Sebzeler iyice yumuşayınca Arçelik Resital El Blender’ı ile pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
- Son olarak kremayı da yavaşça ekleyip karıştırın.
- Çorbanızı sıcak sıcak servis kaselerine doldurun.
- Üzerine çiğ kabak çekirdeği içi serpip, kızarmış ekmekle servis edin.
Afiyet olsun!







