Mucize Lezzetler
Yoğurtlu Havuç Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Yoğurtlu Havuç Tarifi
Güçlü bir A vitamini kaynağı olan yoğurtlu havuç salatası tarifini sizin için derledik.
Malzemeler:
Yoğurt için;
- 1,5 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Salata için;
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- Maydanoz
Tarif:
- Tadı Var™ Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
- 1 dakika sonra kapağı açın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda hazır olan yoğurdu Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda bir gece dinlendirin.
- Salata için, havuç ve sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ ta yer alan tavaya çok az zeytinyağı ekleyerek havuçları yumuşayana kadar kavurun.
- Büyük bir cam kase içine sotelenen havuç, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve hazırladığınız yoğurdu koyup iyice harmanlayın.
- Yoğurtlu havuç salatanız hazır.
- Sunum tabağına koyup, üstüne maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!



















