Soğanı, dolmalık fıstığı ve pirinci ilave ederek iyice kavurun.
Ardından karabiber, tuz, şeker, kuş üzümü, tarçın, nar ekşisi, yenibahar, kuru nane, vişne suyu ve su ekledikten sonra 10 dakika pişirip pilavınızı dinlenmeye alın.
Asma yapraklarının damarlı kısmına iç harç ve 1 adet vişneden koyup, kenar kısımlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
Sarmaların aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.
Aynı işlemi iç harcınız bitene dek tekrarlayın.
Pişirme esnasında sarmaların dibinin tutmasını önlemek için, tencerenin iç tabanını asma yapraklar ile kapatın.
Üzerine ise hazırladığınız yaprak sarmaları düzenli bir şekilde dizin.
Kalan vişneleri aralarına serpiştirip, sarmaların hizasına gelecek kadar su ilave edin.
En son yaprak sarmaların dağılmaması için üzerine porselen tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın.