Aromatik baharatların buluştuğu Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden soslu tavuk tarifi.
Malzemeler:
4 adet kemiksiz tavuk kalça
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
5 diş sarımsak
1 çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Baharat Karışımı için;
1 çay kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 adet kakule
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı toz karabiber
1 adet karanfil
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 adet küçük boy kurutulmuş chili biberi
1,5 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
1 adet taze nane
Baharat sos tarifi:
Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavanın içerisine karabiber, karanfil, kimyon, keten tohumu ve kişniş tohumunu koyup çok kısık ateşte hafifçe kavurun.
Ardından bir havanın içerisine aktarın.
Kakulenin de tohumlarını çıkarıp içerisine ilave edin.
Zerdeçal, toz kırmızı biber, kurutulmuş chili biber ve pul biberi de ekleyerek dövmeye başlayın.
Tüm baharatlar toz hale gelene kadar işleme devam edin.
Hazırladığınız baharat karışımını bir kaba aktarın.
Tarif:
Tavuklarınızı küp küp doğrayın.
Derin bir kabın içerisine süzme yoğurt, yoğurt, limon suyu, tuz ve zeytinyağını koyun. Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
Sarımsaklarınızı havan da dövün.
Ardından yoğurtlu karışımın içerisine, zencefil ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
Önceden hazırladığınız baharat sosundan 1 yemek kaşığı ilave edin.
Tavukları da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştırıp üzerini streç film ile sararak Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 5 saat dinlendirin.
Arçelik Ankastre Ocak’tabir sos tenceresinin içerisine tereyağını koyun. Soğanı çok minik küpler halinde doğrayarak ilave edin.
Ardından domates salçasını defne yaprağını ve kremayı koyarak yoğun bir sos elde etmek için 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Arçelik Ankastre Ocak’ta ayrı bir tavanın içerisine çok az zeytinyağı ekleyin. Marine ettiğiniz tavukları tavaya aktarın. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak soteleyin.
Ardından sotelediğiniz tavukları ocaktaki bol baharatlı sosun içerisine aktarın. Sosla birlikte yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Üzerine taze nane ekleyip, sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
OCD T 651 ES Fibona Serisi
ExpertClean Nano Kaplama
: Var
Ocak Tipi Ve Göz Sayısı
: 4 Gözü Gazlı
Genişlik
: 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
Ürün Rengi
: Siyah
Ürün Serisi
: Fibona Serisi
Ocak Tipi
: Gazlı Ocak
MK 6940 Resital
Güç
: 425 W
Paslanmaz Çelik Hamur Kancası
: Var
Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar
: Var
Turbo Özelliği
: Var
Karıştırma Çırpma Aparatları
: Var
284630 EI
Toplam Hacim (L)
: 580 L
: No Frost
FullFresh+ Teknolojisi
: Var
Mavi Işık Teknolojisi
: Var
ProSmart™ Inverter Kompresör
: Var
Kapı Yönü Değiştirme
: Yok
Kahvaltılık Çekmecesi
: Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
0
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!