Sayfanın başına ulaştınız.
Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi

Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi

Aromatik baharatların buluştuğu Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden soslu tavuk tarifi.

Malzemeler:

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Baharat Karışımı için;

  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 adet kakule
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet küçük boy kurutulmuş chili biberi
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • 1 adet taze nane

Baharat sos tarifi:

  1. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavanın içerisine karabiber, karanfil, kimyon, keten tohumu ve kişniş tohumunu koyup çok kısık ateşte hafifçe kavurun.
  2. Ardından bir havanın içerisine aktarın. 
  3. Kakulenin de tohumlarını çıkarıp içerisine ilave edin.
  4. Zerdeçal, toz kırmızı biber, kurutulmuş chili biber ve pul biberi de ekleyerek dövmeye başlayın. 
  5. Tüm baharatlar toz hale gelene kadar işleme devam edin.
  6. Hazırladığınız baharat karışımını bir kaba aktarın. 

Tarif:

  1. Tavuklarınızı küp küp doğrayın.
  2. Derin bir kabın içerisine süzme yoğurt, yoğurt, limon suyu, tuz ve zeytinyağını koyun. Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
  3. Sarımsaklarınızı havan da dövün.
  4. Ardından yoğurtlu karışımın içerisine, zencefil ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
  5. Önceden hazırladığınız baharat sosundan 1 yemek kaşığı ilave edin. 
  6. Tavukları da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştırıp üzerini streç film ile sararak Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 5 saat dinlendirin.
  7. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir sos tenceresinin içerisine tereyağını koyun. Soğanı çok minik küpler halinde doğrayarak ilave edin.
  8.  Ardından domates salçasını defne yaprağını ve kremayı koyarak yoğun bir sos elde etmek için 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  9. Arçelik Ankastre Ocak’ta ayrı bir tavanın içerisine çok az zeytinyağı ekleyin. Marine ettiğiniz tavukları tavaya aktarın. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak soteleyin.
  10.  Ardından sotelediğiniz tavukları ocaktaki bol baharatlı sosun içerisine aktarın. Sosla birlikte yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  11. Üzerine taze nane ekleyip, sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!


 


 

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak

MK 6940 Resital

  • Güç : 425 W
  • Paslanmaz Çelik Hamur Kancası : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
  • Turbo Özelliği : Var
  • Karıştırma Çırpma Aparatları : Var

284630 EI

  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • : No Frost
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Var
  • Kapı Yönü Değiştirme : Yok
  • Kahvaltılık Çekmecesi : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!