Sayfanın başına ulaştınız.
Tas Pilavı Tarifi

Tas Pilavı Tarifi

Pişen etin soğan, patlıcan ve pilavla harmanlanmasıyla ortaya çıkan lezzet şöleni...

Malzemeler:

  • 250 gr kuşbaşı et
  • 3 adet patlıcan
  • 15 tane arpacık soğan
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Tarif:

  1. Arpacık soğanları soyup, patlıcanları küçük küçük doğrayın.
  2. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin içine soğanları, eti ve patlıcanları koyup yahni-tencere modunda hafif soteleyin.
  3.  Ardından içine karabiber, kırmızı biber, tuz, domates ve biber salçasını ilave edip karıştırmaya devam edin.
  4. Etlerin üzerini ters bir tabak ile kapatıp Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin yahni-tencere modunda 40 dakika pişirin.
  5. Pilav için Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede tereyağını kızdırın.
  6. Daha önce 20 dakika sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzüp yıkadıktan sonra tereyağında hafif kavurun.
  7. Ardından sıcak suyu ilave edin ve kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
  8.  Pilavınızı ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlendirdikten sonra etli karışımı içine ilave edip karıştırın.
  9.  Tas pilavınızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef®

  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!