Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Soğuk Baklava Tarifi

Bu yılın en popüler tarifi şüphesiz sütlü soğuk baklava! Bu lezzete kayıtsız kalamadık ve çikolatalı sütlü soğuk baklava hazırladık.

Malzemeler:

  • 1 kilo baklavalık yufka
  • 2,5 su bardağı Antep fıstığı
  • 250 g sadeyağ
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 200 g sütlü çikolata
  • Antep fıstığı

Tarif:

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın, Arçelik Ankastre Ocak’a bir tencere alın.
  2. Tencereye şeker ve sütü alarak kaynamaya bırakın.
  3. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Küçük bir sos tavasına ya da küçük bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  5. Baklava yufkasını tezgaha alın ve kullanacağımız fırın kabı ya da baklava tepsisine yufkanın kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile kesin.
  6. Bu aşamada baklava yufkalarınızın kurumaması için yufkalarınızı temiz bir örtü arasında tutmalısınız.
  7. Yufkaları alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayırın.
  8. Tepsinizin tabanına fırça ile sade yağdan alıp her yerine gelecek şekilde sürün.
  9. Daha sonra 1 tane bütün yufkadan yerleştirin. Ve tekrar fırçayla yağ gezdirin.
  10. Tekrar yufkadan yerleştirin ve sade yağ sürün. Bu şekilde yufkaların yarısını tepsiye üst üste sıralayın.
  11. Tam yarıya gelince toz fıstığı yufkanın her tarafına yayın.
  12. Bu aşamada Arçelik Ankastre Fırın’ı alt üst fansız ayarda 170°C’de ısınmaya bırakın.
  13. Fıstıkları yerleştirdikten sonra üst için ayırdığınız yufkaları üst üste, aralarına yağ sürerek aynı şekilde sıralamaya devam edin.
  14. Yufkaları yerleştirme işlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile kesin ve yağdan sürün.
  15. Hazırladığınız baklavayı fırına almadan önce dilediğiniz boyutta kesin.
  16. Baklavayı Arçelik Ankastre Fırın’da 170°C de altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakın.
  17. Yaklaşık 1 saat yeterli olacaktır.
  18. Baklava pişerken üzerine serpeceğiniz çikolatayı hazırlayın.
  19. Çikolatayı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 20 dakika bekletin.
  20. Ardından çikolatayı Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde toz haline gelene kadar çekin ve kenara alın.
  21. Kızaran baklavayı fırından alın ve ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletin.
  22. Soğuyan baklavanın üzerine şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirin.
  23. Şerbeti çekmesi için 2-3 saat kadar Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
  24. Şimdi sıra baklavanın üzerini süslemeye geldi.
  25. Kakaoyu baklavanın her yerini gelecek şekilde serpin.
  26. Son olarak toz fıstıkla süsleyin.
  27. Baklavanız hazır.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
AFC 470 D Buhar Destekli Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.
284630 EI BeyazEsya_Kurutma_Bundle_A_X
16
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • FullFresh+ Teknolojisi : FullFresh+ teknolojisine sahip buzdolapları özel sebzelik tasarımı ve hava kanalları sayesinde hassas bir nem kontrolü sağlar.
  • Mavi Işık Teknolojisi : Mavi ışık teknolojisi ile aydınlatılan sebze ve meyveler tıpkı tabiattaymış gibi ışık almaya devam ederek tazelikleri daha uzun süre korunur.
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Prosmart Inverter Kompresör devir değişimlerini ideal şekilde düzenler. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek daha az enerjiyle daha etkin bir soğutma sağlar.
  • Kahvaltılık Çekmecesi : Kahvaltılık çekmecesi hem kısa sürede tüketilecek et ve balıklar hem de kahvaltılık malzemelerin soğuk olarak saklanması için ideal bir alandır.
DO 6964 C Resital Doğrayıcı
3
  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var