Mucize Lezzetler
Soğanlı İtalyan Rozbif Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Soğanlı İtalyan Rozbif Tarifi
Marsala ve soğan sos ile lezzetli İtalyan rosto bifteğini patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilo kalın kesilmiş rosto sığır eti
- 1 adet soğan
- 2 dal doğranmış biberiye
- 4 adet doğranmış taze adaçayı yaprağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
- İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın.
- Sığır etinin her yerine tuz ve karabiber yedirin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
- Ardından etleri arkalı önlü kızartın ve kenara koyun.
- Aynı tencereye biraz daha zeytinyağı ekleyip, soğan, biberiye ve ada çayı yaprağını 5 dakika soteleyin.
- Fırın kabının içine etleri ve hazırladığınız marsala sosunu dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 25 dakika pişirin.
- Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin.
- Soğanlı İtalyan rozbif yemeğiniz hazır.
Afiyet Olsun!









