Sayfanın başına ulaştınız.
Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi
Badem ve kuru erikle farklı bir lezzet kattığımız bu sebzeli tavuk yahni sofranın gözdesi olacak!
Malzemeler:
- 6 adet tavuk bonfile
- 1 adet havuç
- 6-7 adet arpacık soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 8-10 adet çiğ badem
- 6-7 adet kuru erik
- 4 yemek ay çiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tarif:
- Havuç, domates, sarımsak ve soğanların kabuklarını soyun.
- Arpacık soğanları bütün olarak bırakıp diğer tüm sebzeleri Arçelik Resital Doğrayıcı’ da doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip ay çiçek yağını ekleyin ve ısıtın.
- Yıkayıp kuruladığınız tavukların iki tarafını da ısıttığınız yağda mühürleyin.
- Ardından arpacık soğanları, doğradığınız domates, havuç, sarımsak, yeşil biberi ekleyin.
- Çiğ badem, kuru erik, tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirip kapağını kapatın.
- Kapağını kapattığınız sebzeli tavuk yahninizi pişirin.
- Pişen tavuk yahniyi sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
DO 6964 C Resital
- Doğrama Kabı Kapasitesi
: 1000 mL
- Doğrama Kabı Malzemesi
: Cam
- 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak
: Var
- Kaydırmaz Taban
: Var
- Tek Tuşla Kontrol
: Var
MC 6056 I Gurme Şef®
- Ön Tanımlı Program
: 10
- Basınç Kontrolü
: Var
- Tandır Aparatı
: Var
- Sıcak Tutma
: Var
- Tencere Kapasitesi
: 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!