Sayfanın başına ulaştınız.
Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav Tarifi

Rengarenk sebzelerin, baharatlarla harmanlandığı ve görsel bir şölen çıkaran sebzeli pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 2 adet havuç
  • 10 adet taze börülce
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet taze kişniş
  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • Yarım çay kaşığı kakule tozu
  • 1 adet şeker

Üzeri için;

  • Limon dilimi

Tarif:

  1. Börülceleri ortadan ikiye bölüp, havuçları ve kişnişi ise küçük küçük doğrayın.
  2. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  3. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan pilav tenceresinin içine tereyağını ekleyip kızdırın.
  4. Ardından havuç, börülce, kişniş, tuz, karabiber, kakule tozu ve şekeri koyup iyice soteleyin.
  5. En son pirinçleri ekleyip üzerine sıcak su koyun ve karıştırın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte Arçelik Ankastre Ocak ‘ta 10-15 dakika pişirin.
  7. Pişen pilavınızı dinlenmeye bırakın.
  8. Hazır olan sebzeli pilavınızı limon dilimi eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!