Sayfanın başına ulaştınız.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Et yemeklerinin tamamlayıcısı bulgur pilavını sebzeler ile harmanlayıp, daha zengin bir hale getirdik.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

Tarif:

  1. Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  2. Havucu ise küp küp kesin.
  3. Arçelik Ankastre Ocakv ‘ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını koyup kızdırın.
  4. Ardından soğan, havuç ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip biraz kavurun.
  5. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru içine ekleyip karıştırın.
  6. En son su ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Hazır olan sebzeli bulgur pilavınızın üzerine, maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!