Mucize Lezzetler
Sarımsak ve Parmesan Peynirli Kızarmış Tavuk Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Sarımsak ve Parmesan Peynirli Kızarmış Tavuk Tarifi
Çıtır çıtır dokusu ve mis gibi sarımsak kokusu ile kızarmış tavuk tarifini sizin için denedik.
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Sunum için;
- Taze fesleğen
Tarif:
- Tavuk göğsünün orta kısmını bir bıçak yardımı ile keserek açın.
- Cam bir kasenin içine yumurta, un, maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
- Tavuk göğsünü yumurtalı karışıma bulayın.
- Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ün iç haznesine tavuğu yerleştirip tavuk programında 180 derecelik sıcaklıkta 35 dakikaya ayarlayın.
- Sarımsak ve parmesan peynirli kızarmış tavuğunuz hazır.
- Taze fesleğen eşliğinde kızarmış tavuğunuzu servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!





