Mucize Lezzetler

Sade Çörek Tarifi
Sade Çörek Tarifi
Kahvaltıda ekmek yerine veya gün içerisinde atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz sade çörek tarifini sizin için derledik.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine süt, elinizle küçük parçalara ayırdığınız yaş maya ve toz şekeri koyup karıştırın.
- Üzerine yoğurt, zeytinyağı, yumurta, un ve tuzu ekleyip, elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Hazır olan hamuru yağlanmış tepsinin ortasına koyun.
- Ellerinizle kenarlara doğru yayarak, hamuru tepsinin içine yerleştirin.
- Son olarak yumurta sarısını bir fırça yardımı ile hamurun üzerine eşit şekilde sürün ve üzerine çörek otu serpiştirin.
- Hamuru tepsinin içinde 45 dakika oda sıcaklığında mayalandırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 35 dakika pişirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ’nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde sade çöreklerinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!