İtalyan mutfağının en göze çarpan ve sevilen yemeklerinden pesto soslu risotto tarifini sizin için derledik.
Malzemeler:
Pesto sos için;
200 gr taze fesleğen
2 diş sarımsak
25 gr dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
200 gr parmesan peyniri
İki yemek kaşığı zeytinyağı
Risotto için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı risotto pirinci
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
Üzeri için;
Taze nane
Parmesan
Tarif:
Arçelik resital doğrayıcı ‘nın içine fesleğen, iki diş sarımsak, tuz, dolmalık fıstık, parmesan peyniri, karabiber ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip, krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Pesto sosunuzu kenara alıp, geriye kalan iki diş sarımsağı küçük küçük doğrayın.
Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan tencereye zeytinyağı ve kalan sarımsakları ekleyip iyice kavurun.
Ardından pirinçleri koyup üstüne su ilave edin.
Pirinçleri diri kıvamda kalacak şekilde pişirin.
Hazır olan pesto susunu, risotto ile iyice harmanlayın.
Taze nane ve parmesan ile sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
DO 6964 C Resital
Doğrama Kabı Kapasitesi
: 1000 mL
Doğrama Kabı Malzemesi
: Cam
4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak
: Var
Kaydırmaz Taban
: Var
Tek Tuşla Kontrol
: Var
OCD T 651 ES Fibona Serisi
ExpertClean Nano Kaplama
: Var
Ocak Tipi Ve Göz Sayısı
: 4 Gözü Gazlı
Genişlik
: 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
Ürün Rengi
: Siyah
Ürün Serisi
: Fibona Serisi
Ocak Tipi
: Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
0
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!