Mucize Lezzetler
Narlı Maş Fasulyeli Pirzola Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Narlı Maş Fasulyeli Pirzola Tarifi
Narlı maş fasulyeli pirzola, özenle hazırlanan nar sosu ve taze fasulye ile zenginleşen lezzetli bir et yemeği. Sofranıza şıklık ve lezzet katın!
Malzemeler:
- 4 adet kuzu pirzola
- Marine etmek için;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 5 tane karabiber
- 3 dal taze kekik
- 2 diş sarımsak
Maş fasulyesi için;
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 1 litre sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/4 demet dereotu
- 3-4 dal taze yeşil soğan
- 1/4 maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar tanesi
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- Taze kekik
Tarif:
- Derin bir kase içerisinde kuzu pirzolalar, zeytinyağı, süt, soya sosu, karabiber, kekik ve sarımsakları koyup karıştırın.
- Kaseyi streç filmle kaplayıp Arçelik No Frost Buzdolabı'nda vaktiniz varsa bir gece, yoksa en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
- Marine olan ve dinlenen pirzolaları pişirmek için Arçelik Ankastre Ocak'ta tavanızı iyice kızdırın.
- Kızdırdığınız tavada pirzolaların iki tarafı da eşit pişecek şekilde kontrollü olarak pişirin.
- Maş fasulyelerini Arçelik Ankastre Ocak’ta fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika haşlayıp ocaktan alın.
- Maş fasulyeleri için yeşillikleri ince ince doğrayın.
- Haşlanmış maş fasulyeleri, dereotu, maydanoz, yeşil soğan, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve nar tanelerini bir araya getirip karıştırın.
- Maş fasulyesi salatası koyduğunuz servis tabaklarına pişirdiğiniz sıcak kuzu pirzolaları ve taze kekik dallarını koyup servis edin.
Afiyet olsun!







