Mucize Lezzetler

Mantı Sosu Nasıl Yapılır?
Mantı Sosu Nasıl Yapılır?
Nefis sos, zeytinyağı, tereyağı ve baharatların muhteşem uyumuyla mantınıza lezzet katıyor!
Malzemeler:
How to notları:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Kekik
- Tuz
- Pul biber
- Zeytinyağı ve tereyağını Arçelik Ankastre Ocak'ta tavaya alın ve ısıtın.
- Üzerine salçayı ekleyin ve iyice ezin.
- Salça kızarınca şeker ve pul biberi ekleyin.
- Ardından nane ve kekiği ekleyin.
- Nane ve kekik de kızarınca ocaktan alabilirsiniz.
- Mantı sosunuz hazır.
How to notları:
- Salçanızı yağ kızdırmadan eklemeyin.
- Isıyı daha iyi ilettiği için bakır tavada yaparsanız daha lezzetli olur.
- Salça ile birlikte damak tadınıza göre domates püresi de ekleyebilirsiniz.