Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 2 tatlı kaşığı kuru nane
• Kekik
• Tuz
• Pul biber
Tarif:
1. Zeytinyağı ve tereyağını Arçelik Ankastre Ocak'ta tavaya alın ve ısıtın.
2. Üzerine salçayı ekleyin ve iyice ezin.
3. Salça kızarınca şeker ve pul biberi ekleyin.
4. Ardından nane ve kekiği ekleyin.
5. Nane ve kekik de kızarınca ocaktan alabilirsiniz.
6. Mantı sosunuz hazır.
Afiyet olsun!
How to notları:
• Salçanızı yağ kızdırmadan eklemeyin.
• Isıyı daha iyi ilettiği için bakır tavada yaparsanız daha lezzetli olur.
• Salça ile birlikte damak tadınıza göre domates püresi de ekleyebilirsiniz.