Sayfanın başına ulaştınız.
Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı Pilav Tarifi

Klasik pilavdan sıkılanlar için eşsiz bir lezzet.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 10 adet küçük boy kültür mantarı
  • 2yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Taze kekik

Tarif:

  1. İlk olarak mantarları yıkayıp, ikiye bölün.
  2. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan pilav tenceresinde tereyağını eritin.
  3. İçine pirinç ve tuzu ekleyip kısık ateşte 2 dakika kavurup, suyu ekleyin.
  4. Ardından kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Bu sırada Arçelik Ankastre Ocak ‘ta ayrı bir derin tavada sıvı yağını kızdırın. 
  6. İçine dilimlediğiniz mantarları ekleyip soteleyin. 
  7. En son sotelediğiniz mantarları pilavla harmanlayın.
  8. Taze kekik ile süslediğiniz mantarlı pilavınızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!