Sayfanın başına ulaştınız.
Macar Gulaş Tarifi

Macar Gulaş Tarifi

Geleneksel Türk yemeklerine benzerliğiyle bilinen Macar mutfağının en lezzetli yemeklerinden Macar Gulaş tarifi…

Malzemeler:

  • 1 kilogram dana kuşbaşı eti 
  • 400 g mantar 
  • 2 adet havuç
  • 3 adet soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet defne yaprağı
  • 800 ml su

Tarif:

  1. Dana kuşbaşı eti iri olarak doğrayın.
  2. Patatesleri iyice yıkayın.
  3. Soğan ve sarımsağı yemeklik, mantarları da iri iri doğrayın.
  4. Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisinde tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın.
  5. Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
  6. Ardından kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edip etler suyunu çekene kadar Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de kavurun ve suyunu ekleyin.
  7. Küçük bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu alıp pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisine ekleyin.
  8. Patates, havuç, mantar ve defne yapraklarını da ilave edip Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin.
  9. Servis tabağınıza aldığınız gulaş yemeğinizin üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef®

  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!