Sayfanın başına ulaştınız.
Kuzu Güveç Tarifi

Kuzu Güveç Tarifi

Sulu yemeklerin en lezzetlilerinden biri olan kuzu güveç, kalabalık sofralar için mükemmel bir seçenek!

Malzemeler:

  • 1 kg iri doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 avuç semizotu

Tarif:

  1. Havuç, patates, domates ve sarımsakları iri iri, soğanı ise jülyen şeklinde doğrayın.
  2.  Arçelik Ankastre Ocak’ta olan derin bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritin.
  3. Soğan ve sarımsakları hafif soteleyin.
  4. Kuzu etini tencereye koyup, yarım çay bardağı su ekledikten sonra kısık ateşte 10 dakika pişirerek eti yumuşatın.
  5. Ardından sebzeleri ve baharatları ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  6. Sebzelerle harmanlanan kuzu etini güveç kaplarına pay edin.
  7.  Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 50 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardığınız güveçlerinizin üzerine semizotu serptikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak

AFC 470 D

  • Motor Teknolojisi : Smart Aero Pro
  • Homewhiz : Wi-Fi
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!