Karışık mantar, sarımsak ve bir miktar krema ile yapılan çorba, hızlı bir öğle yemeği veya akşam yemeği için mükemmel bir seçim.
Malzemeler:
400 g karışık yabani mantar
1 litre sebze suyu
10 g kurutulmuş porçini mantarı
100 ml krema
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Sotelenmiş mantar
Tarif:
Yabani mantarları bir bıçak yardımı ile küçük küçük doğrayın.
Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine porçini mantarı, doğradığınız mantarlar, rendelenmiş soğan ve zeytinyağını ekleyip kokusu çıkana kadar 10 dakika soteleyin.
Ardından içine sarımsak, kekik, tuz, karabiber ve sebze suyunu ekleyip 15 dakika pişirin.