Mucize Lezzetler
Kremalı Mantarlı Somon Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Kremalı Mantarlı Somon Tarifi
Ispanak, mantar ve kremanın muhteşem uyumuyla yapılmış makarna; üzerinde ızgara somon…
Malzemeler:
- 500 g Tagliatelle makarna
- 250 g mantar
- 300 g ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Somon için;
- 1 parça somon fileto
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın.
- Mantarların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
- Isınan yağda mantarlar suyunu bırakmadan soteleyin.
- Üzerine doğradığınız ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin.
- Ispanaklar kendini bırakınca rendelediğiniz sarımsak ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Kremayı ilave edip 2-3 dakika kaynatıp Arçelik Ankastre Ocak’ı kapatın.
- Makarna için derin bir tencereye su alıp kaynatmaya başlayın.
- Bu sırada somonun üzerine tuz, karabiber, sarımsak ve zeytinyağını koyup iyice her tarafına yedirin.
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın.
- Sosladığınız somonu yağladığınız fırın kabına koyun ve 15 dakika Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynayan suda makarnayı haşlayın.
- Haşlanan makarnayı mantar ve ıspanakların üzerine alıp karıştırın.
- Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine somon filetoyu koyun.
- Üzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!










