Mucize Lezzetler
Kore Usulü Etli Türlü Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Kore Usulü Etli Türlü Tarifi
Rengarenk sebzeler, baharatlar ve özel sos ile buluşup etle kusursuz bir uyum sağlar. Lezzetin sırrı Kore mutfağında!
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 g kuşbaşı dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 100 g mantar
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı soya kıyması
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Taze yeşil soğan
Tarif:
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip çalıştırın.
- Tereyağı Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici kasesine alıp ısıtın.
- Kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin ve 2-3 dakika kadar soteleyin.
- Ardından küp şeklinde kesilmiş kabağı, soğanı, patatesleri, havuç dilimlerini, mantarları ve baharatları tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri 5 dakika boyunca soteleyin.
- Bir kasede soya ezmesini ve sıcak suyu çırparak karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı tencereye ilave ettikten sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatın ve türlü modunda 15 dakika kadar çalıştırın.
- Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine ince ince doğradığınız taze soğanları ekleyin.


