Ağızda dağılan kestanelerin içerisine dahil olan tarçın, kuş üzümü, çam fıstığı ve soğanın muhteşem buluşması ile ortaya çıkan lezzetli kestaneli pilav tarifini sizin için derledik.
Malzemeler:
1,5 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su
1 adet yemekli doğranmış soğan
1 kase kestane
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
Üzeri için;
Taze maydanoz
Tarif:
Öncelikle pirinçleri yıkayın ve 10 dakika sıcak suda da bekletin.
Yemeklik doğranmış soğan ve çam fıstıklarını ilave edip kavurun.
Kestanelerin ortasını bir bıçak yardımı ile hafifçe çizip, Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak‘ta yer alan tavada kabukları çıkana ve karamelize olana kadar kavurun.
Pirinçleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
Üzerine tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, kuş üzümleri, kabuklarını soyduğunuz kestaneler ve üzerini geçecek kadar su ekleyip tüm malzemeyi bir kaşık yardımı ile karıştırıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Kestaneli iç pilavınız hazır.
Üzerini taze maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
İlgili Ürünler
OCD K 752 DWKS
ExpertClean Nano Kaplama
: Var
Ocak Tipi Ve Göz Sayısı
: 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
Genişlik
: 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
Ürün Rengi
: Siyah
Ürün Serisi
: Fibona Serisi
Ocak Tipi
: Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
0
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!