Sayfanın başına ulaştınız.
Kavun Reçeli Tarifi

Kavun Reçeli Tarifi

Altın sarısı rengi ve keskin mis kokusu ile yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kavunu, reçel olarak sizler için derledik.

Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy kavun
  • 1 kg toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarif:

  1. İlk olarak kavunu ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin.
  2. Ardından ufak ufak, küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ’nin içine doğradığınız kavun parçalarını ve şekeri koyup reçel modunda 140 derece sıcaklıkta 30 dakika kaynatın.
  4. Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri temizleyin.
  5. Ardından limon suyunu koyup 1 tur daha karıştırın.
  6. Hazır olan reçelinizi sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
  7. Kavun reçeliniz hazır.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef®

  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!