Kağıt Kebabı Tarifi

Kağıt Kebabı Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Kağıt Kebabı Tarifi

Sunumu oldukça şık, paketle tabağınıza geldiğinde içinden ne çıkacak diye merak uyandıran Ramazan sofralarının vazgeçilmezi…

Malzemeler:

  • 400 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı iç bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tarif:

  1. Öncelikle soğan, domates, patates ve havucu küp küp doğrayın.
  2. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna alarak 30 dakika çalıştırın.
  3. İçine tereyağı ve soğanları koyup soteleyin.
  4. Ardından kuşbaşı etleri içine ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
  5. En son havuç, bezelye, patates, domates, garnitür, kıyılmış dereotu ve baharatları ekleyip 10 dakika Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin sote modunda pişirin.
  6. İç harcı yağlı kağıtlara koyarak ağzı kapalı şekilde sarın.
  7. Kat yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine teker teker yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
  9. Pişen kağıt kebabını sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef® Çok Amaçlı Pişirici
156
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
AFC 470 D Buhar Destekli Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.