Mucize Lezzetler
Haşhaşlı Kraker Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Haşhaşlı Kraker Tarifi
Yedikçe yedirten, beş çayının yanına eşlik eden harika bir lezzet.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Üzeri için;
- Taze kekik
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine un, maya, şeker, tuz, sıvı yağı ve haşhaş tohumunu koyup, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar çalıştırın.
- Hazır olan hamuru 40 dakika dinlendirin.
- Hamuru iki parçaya ayırın.
- Parçaları kalınca açıp, kalıp yardımı ile kare şekli verin.
- Kare şekli verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da krakerlerin her yeri kızarana kadar pişirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde krakerlerinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
















