Sayfanın başına ulaştınız.
Hardallı Somon Tarifi
En yüksek besin değerine sahip balıklardan biri olan somonu vereceğimiz hardal sosuyla denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz!
Malzemeler:
- 2 parça Norveç somon fileto
- 3 yemek kaşığı dijon hardalı
Sos için;
- 3 yemek kaşığı Dijon hardalı
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 4-5 dal roka
- 2 dilim kurutulmuş portakal
Tarif:
- Sosu için tüm malzemeleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çekin.
- Sosunuzu kenara alın.
- Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Somonları koyun ve üzerine de yağlı kağıt serin.
- 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişen somonu servis tabağınıza alın, üzerine hazırladığınız sostan dökün.
- Tabağın kenarlarına küçük kaşık yardımıyla dijon hardalları koyun.
- Somonunuzu roka yaprakları ve kurutulmuş portakal dilimleriyle süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
DO 6964 C Resital
- Doğrama Kabı Kapasitesi
: 1000 mL
- Doğrama Kabı Malzemesi
: Cam
- 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak
: Var
- Kaydırmaz Taban
: Var
- Tek Tuşla Kontrol
: Var
9785 BG Grion (Gri Cam)
- Motor Teknolojisi
: Hot Aero Pro
- Buhar Destekli Pişirme
: Tam Buharlı Pişirme
- Teleskopik Ray Sistemi
: 1 Seviye
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!