Sayfanın başına ulaştınız.
Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava Tarifi

Bol yeşillik eşliğinde çıtır çıtır hamsi tava tarifini sizin için derledik.

Malzemeler:

  • 1 kilo hamsi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tarif:

  1. İlk olarak balıkların baş kısımlarını kesip, içlerini boşaltın ve iyice yıkayın.
  2. Süzdüğünüz balıkları cam bir kase içine koyup üzerine tuz serpin ve elinizle karıştırın.
  3. Ayrı bir tabağa mısır unu ekleyin.
  4. Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa güzelce bulayın.
  5. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tavanın her tarafını bir fırça yardımı ile yağlayın.
  6. Balıkları aynı yönde, sıkı bir şekilde dizerek daire oluşturun ve 8-10 dakika yüksek ateşte pişmeye bırakın.
  7. Balıkların alt kısımları kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatın ve fazla yağını ayrı bir kaba süzün.
  8. Daha sonra balıkların diğer yüzünü çevirerek süzdüğünüz yağı tekrar balıkların üzerinde gezdirip 8-10 dakika yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
  9. Balıkların her iki yüzeyi kızardığında servis tabağına alabilirsiniz.
  10. Hamsi tavanız hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!