Mucize Lezzetler
Gnocco Fritto Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Gnocco Fritto Tarifi
Lezzetli bir İtalyan atıştırmalığı olan tuzlu ve çıtır çıtır kızarmış hamuru dana jambon eşliğinde servis etmeye ne dersiniz?
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı instant maya
- Yarım çay kaşığı ince tuz
- 250 ml tam yağlı süt (oda sıcaklığında)
- 5 yemek kaşığı tereyağı
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Servis için;
- Taze nane
- Dana jambon
- Krem peynir
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan sos tenceresinde tereyağını hafif eritin.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine un, tuz, tereyağı, maya, süt ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.
- Hamuru temiz bir kaba alın ve üzerini streç film kapatın.
- Hamuru 2 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- Tezgahınıza hafifçe un serpin ve merdane yardımı ile hamuru yaklaşık 3 mm kalınlığa kadar açın.
- Bir pizza çarkı veya bıçak kullanarak hamuru yaklaşık 6 cm genişliğinde kalın kareler halinde kesin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan ayrı bir tavada sıvıyağı kızdırın.
- Hamuru küçük parçalar halinde, kabarana ve altın rengi olana kadar kızartın.
- Gnocco frittonuz hazır.
- Dana jambon, krem peynir ve taze nane eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!









