Mucize Lezzetler
Glutensiz Muzlu Çikolatalı Kek
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Glutensiz Muzlu Çikolatalı Kek
Son yıllarda sağlığına dikkat edenlerin, tükettiği besinleri yeniden gözden geçirenlerin ve glutensiz hayata geçiş yapanların seveceği en güzel keklerden…
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 adet olgunlaşmış muz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 yemek toz fındık
Üzeri için;
- Toz fıstık
Tarif:
- Kek için derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve balı ekleyin.
- Arçelik Resital Mikser ile 2-3 dakika çırpın.
- İçine vanilya, kabartma tozu ve karbonatı katıp tekrar çırpmaya devam edin.
- Bir başka kapta ezdiğiniz muzları da yumurtalı karışıma dökün.
- Karışımı spatula yardımı ile karıştırmaya devam ederken içine kakao, un ve toz fındığını ilave edin.
- Katı bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
- Önceden yağladığınız kelepçeli kek kalıbınıza hamuru dökün.
- Soğuk olan Arçelik Ankastre Fırın’a kalıbınızı yerleştirin.
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 170 dereceye getirin ve 55-60 dakika pişirin.
- Üzerine toz fındık serptiğiniz kekinizi Arçelik Imperium® Espresso Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!



















