Mucize Lezzetler
Fırında Zi̇ti̇ Tari̇fi̇
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Fırında Zi̇ti̇ Tari̇fi̇
Dolmalık biber, ıspanak ve köpüren eritilmiş mozzarella peyniri ile yapılan en lezzetli fırında ziti tarifi...
Malzemeler:
- 4 su bardağı ziti makarna
- 800 g konserve domates
- 120 g su bardağı mascarpone
- 2 adet küçük doğranmış kırmızı dolmalık biber
- 1adet doğranmış kırmızı soğan
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 2 su bardağı ıspanak
- 1 çay bardağı doğranmış taze fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Parmesan
- Mozzarella
- Taze fesleğen
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
- Ardından içine doğanmış biber, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve konserve domatesi ekleyip iyice pişirin.
- En son pişen sosun içine mascarpone peynirini ekleyip iyice harmanlayın.
- Pişen sosu kenara koyun.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerede ziti makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Ardından makarnayı süzün.
- Süzdüğünüz makarnayı, fesleğen ve ıspanak yapraklarını pişen sos ile birleştirin.
- Soslu makarnayı fırın kabının içine aktarın.
- Üzerine bol parmesan ve mozzarella ekleyin.
- Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
- Soslu ziti makarnanız hazır.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.




