Mucize Lezzetler
Fındıklı Hurma Lokumu Nasıl Yapılır?
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Fındıklı Hurma Lokumu Nasıl Yapılır?
Fındık, hurma ve kuru kayısının harmanlanmasıyla ortaya çıkan lezzet.
Malzemeler:
- 20 adet hurma
- 10 adet gün kurusu kayısı
- 1 su bardağı fındık
Üzeri için;
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
Püf Noktaları:
- Hurmalar kuruysa sıcak suda bekletebilirsiniz.
- Lokumların kolay dilimlenebilmesi için karışımı buzdolabında mutlaka dinlendirin.
Tarif:
- İlk olarak hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Arçelik Resital Doğrayıcı‘nın içine hurma, gün kurusu ve fındığı ekleyip iyice karıştırın.
- Karışımı streç film ile sarıp, kare bir kaseye yayın.
- Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı‘nda 1 saat dinlendirin.
- Kesme tahtası üzerinde kare veya dikdörtgen şeklinde kesin.
- Hazır olan lokumları Hindistan cevizine bulayıp sunum tabağına alın.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi‘nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde lokumlarınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!










