Türk mutfağının en güzel lezzetlerinden terbiyeli ekşili sulu köfte yemeği…
Malzemeler:
Köfte için;
300 g dana kıyma
1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı tuz
İç malzemeler;
2 orta boy patates
2 adet havuç
5 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
5-6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
Üzeri için;
İnce kıyılmış maydanoz
Tarif:
İlk olarak pirinç ve bulguru yıkayıp, ikisini de ayrı kaselere koyup, üzerini geçene kadar su ilave edin ve 20 dakika bekletin.
Ardından beklettiğiniz pirinç ve bulgurun suyunu süzün.
Patates ve havucu yıkayıp, kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımı ile küp şeklinde doğrayın.
Köfte için: Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine kıyma, rendelenmiş soğan, suyu süzülmüş pirinç ve ince bulgur, yumurta akı, tuz ve baharatları ekleyip 10 dakika kadar çalıştırın.
Harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayın.
Derin bir kap içerisine un ekleyip köfteleri una bulayın.