Sayfanın başına ulaştınız.
Dana Yahni Tarifi

Dana Yahni Tarifi

Sebzeler eşliğinde mis gibi kokusu ve lezzeti ile dana yahni.

Malzemeler:

  • 1 kilo büyük parçalar halinde kesilmiş dana kuşbaşı eti
  • 3 adet havuç
  • 4 adet bebek patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • Maydanoz

Tarif:

  1. Havuç ve patateslerin kabuklarını soyup, doğrayın.
  2. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ‘ yi yahni-tencere yemeği moduna alın ve içine tereyağını koyup eritin.
  3. Ardından kuşbaşı etleri ekleyip soteleyin.
  4. Sotelenen etlerin üzerine havuç ve patatesleri ilave edin.
  5. En son domates salçası, su ve baharatları koyup, Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ‘ nin kapağını kapatıp 45 dakika pişirin.
  6. Üzerine maydanoz serpiştirerek dana yahninizi servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef®

  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!