Sayfanın başına ulaştınız.
Bamya Yemeği Tarifi
Lezzetine lezzet katan ekşiliği ile yaz aylarının vazgeçilmezi bamya yemeği tarifi.
Malzemeler:
500 g bamya Yarım adet limonun suyu 1 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet domates 2 yemek kaşığı limonun suyu 1,5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak su
Tarif:
İlk olarak domates ve soğanı yıkayıp, kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Bamyaları yıkayıp fazla suyunu süzün. Bir bıçak yardımı ile bamyaların sap kısımlarının etrafını fazla derine inmeden koni şeklinde kesin. Cam bir kase içine bamya, su ve yarım limonun suyunu ekleyerek 20 dakika bekletin. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ’ ta yer alan derin bir tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın.Ardından soğanları ilave edin ve renk alana kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine domates, bamya, 2 yemek kaşığı limonun suyu, tuz ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika karıştırmadan pişirmeye bırakın. Bamyaların diriliği gittiğinde ve suyunu hafif çektiğinde Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ’ ın altını kapatabilirsiniz. Bamya yemeğiniz hazır.
Afiyet Olsun!
İlgili Ürünler
OCD K 752 DWKS
ExpertClean Nano Kaplama
: Var
Ocak Tipi Ve Göz Sayısı
: 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
Genişlik
: 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
Ürün Rengi
: Siyah
Ürün Serisi
: Fibona Serisi
Ocak Tipi
: Gazlı Ocak
Vazgeç
Karşılaştır
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
Aksiyon al
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!