Sayfanın başına ulaştınız.
Bamya Yemeği Tarifi

Bamya Yemeği Tarifi

Lezzetine lezzet katan ekşiliği ile yaz aylarının vazgeçilmezi bamya yemeği tarifi.

Malzemeler:

  • 500 g bamya
  • Yarım adet limonun suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı limonun suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Tarif:

  1. İlk olarak domates ve soğanı yıkayıp, kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın.
  2. Bamyaları yıkayıp fazla suyunu süzün.
  3. Bir bıçak yardımı ile bamyaların sap kısımlarının etrafını fazla derine inmeden koni şeklinde kesin.
  4.  Cam bir kase içine bamya, su ve yarım limonun suyunu ekleyerek 20 dakika bekletin.
  5. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ta yer alan derin bir tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın.
  6. Ardından soğanları ilave edin ve renk alana kadar kavurun.
  7. Kavrulan soğanların üzerine domates, bamya, 2 yemek kaşığı limonun suyu, tuz ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika karıştırmadan pişirmeye bırakın.
  8. Bamyaların diriliği gittiğinde ve suyunu hafif çektiğinde Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ın altını kapatabilirsiniz.
  9. Bamya yemeğiniz hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!