Mucize Lezzetler

Avgolemono Çorbasi Tari̇fi̇
Avgolemono Çorbasi Tari̇fi̇
Yunanca” Avgo” yumurta,” Lemono” ise limon demek. Yunan mutfağının popüler tariflerinden Avgolemono çorbasını sizler için derledik.
Malzemeler:
- 2 adet tavuk budu
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet limon
- 2 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- Maydanoz
Tarif:
- Öncelikle havuç, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede tavuk butlarını 45 dakika haşlayın
- Daha sonra butları çıkartıp kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün.
- Ardından tavuk haşlama suyunu tekrar tencereye koyun ve 5 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
- Didiklenmiş tavukları pirinçle birlikte bu suyun içine atın ve 15 dakika daha pişirin.
- Bir yandan Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırıp, soğanları kavurun.
- Ardından patates, kereviz ve havuçları da ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin.
- Sos için bir kaseye yumurta sarısını koyup, üzerine limon suyunu ekleyerek bir çatal yardımı ile çırpın.
- Bir kepçe tavuk suyunu, yumurtalı terbiyeye yavaşça yedirin. Sosun sıcaklığı tutunca tencereye yavaş yavaş döküp karıştırmaya devam edin.
- Son olarak sotelediğiniz sebzeleri de tencerenin içine aktarın ve iyice karıştırın.
- Avgolemono çorbanız hazır.
- Çorbanızın üzerine maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik.