Sayfanın başına ulaştınız.
Arnavut Ciğeri ve Patates Kızartması Tarifi

Arnavut Ciğeri ve Patates Kızartması Tarifi

Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz lezzetli Arnavut ciğeri ve yanında patates kızartması.

Malzemeler:

Ciğer için;

  • Yarım kilo zarı ayıklanmış ve temizlenmiş dana ciğer
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates kızartması için;

  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tarif:

  1. Patatesleri soyup yıkayın ve bir bıçak yardımı ile küp küp doğrayın.
  2. Soğanı ise salataya doğrar gibi yarım ay biçimde ince ince dilimleyip tuzlayın.
  3. Patatesleri Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz ün ilk hazensine ekleyip üzerine iki ölçü kaşığı sıvı yağ ilave edin.
  4. Ciğer için; temizlenmiş ciğerleri küp küp doğrayın.
  5. Cam bir kasenin içine un, mısır unu, baharatlar ve ciğeri ekleyip iyice birbirine harmanlayın.
  6. Ciğerleri Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz ün ikinci haznesine ekleyip, üzerine iki ölçü kaşığı sıvı yağ ilave edin.
  7. Patatesleri sebze-patates programında 25 dakikaya, ciğerleri ise ızgara programında 30 dakikaya ayarlayın.
  8. Ciğer ve patates kızartmanız hazır.
  9. Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz kırmızı soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

FR 9284 Arçelik Gurme DuoFry™

  • LCD Ekran : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
  • Pişirme Kapasitesi : 8.5
  • Otomatik Pişirme Program Sayısı : 9
  • Güç : 2400 W
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!