Zeytinyağlı Pancar Tarifi

Zeytinyağlı Pancar Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
12.09.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Zeytinyağlı Pancar Tarifi

Soğuk olarak sunulduğunda hafif bir meze, sıcak olarak sunulduğunda ise ana yemeklerin yanında harika bir garnitür olan zeytinyağlı pancar tarifi.

Malzemeler:

  • 500 g pancar
  • 1 adet soğan
  • Yarım adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • Kıyılmış maydanoz
  • Mısır
  • Zeytinyağı

 

Tarif:

  1. Pancarların kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyup küpler halinde dilimleyin.
  2. Soğanın kabuklarını soyup bir bıçak yardımı ile yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın ve soğanları ilave edip bir kaşık yardımı ile bir tur karıştırın.
  4. Soğanların üzerine pancar, su, un, limon suyu ve tuzu ekleyin.
  5. Kısık ateşte pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Üzerine zeytinyağı gezdirip, kıyılmış maydanoz ve mısır serperek sıcak, ılık veya soğuk servis edebilirsiniz

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
1
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak