Mucize Lezzetler
Zeytinyağlı Pancar Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Zeytinyağlı Pancar Tarifi
Soğuk olarak sunulduğunda hafif bir meze, sıcak olarak sunulduğunda ise ana yemeklerin yanında harika bir garnitür olan zeytinyağlı pancar tarifi.
Malzemeler:
- 500 g pancar
- 1 adet soğan
- Yarım adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- Kıyılmış maydanoz
- Mısır
- Zeytinyağı
Tarif:
- Pancarların kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyup küpler halinde dilimleyin.
- Soğanın kabuklarını soyup bir bıçak yardımı ile yarım ay şeklinde doğrayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın ve soğanları ilave edip bir kaşık yardımı ile bir tur karıştırın.
- Soğanların üzerine pancar, su, un, limon suyu ve tuzu ekleyin.
- Kısık ateşte pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, kıyılmış maydanoz ve mısır serperek sıcak, ılık veya soğuk servis edebilirsiniz





