Mucize Lezzetler

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi
Özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinin en meşhur lezzetlerinden… hem pratik hem de aşırı lezzetli zeytinyağlı kuru dolma tarifi.
Malzemeler:
- 5 adet kurutulmuş patlıcan
- 5 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet kabak dolması
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Tarif:
- Kabak dolmalarını ve kapya biberlerinin içini temizleyin.
- Kuru patlıcanları, biberleri ve kabakları Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede yumuşayana kadar kaynatın.
- Yumuşayan kuru patlıcanları, kırmızı biberleri ve kabakları süzerek suyun içinden alın.
- Soğanları küp küp doğrayın. Sarımsağı ise rendeleyin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi tencere moduna alın ve zeytinyağını koyup kızdırın.
- Soğan ve sarımsağı ilave edip rengi dönene dek soteleyin.
- Ardından domates salçası, biber salçası, nar ekşisi ve pirinci ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun.
- En son tuz, pul biber, karabiber, sumak, kuru naneyi, şekeri ve suyu koyup bir tur karıştırdıktan sonra pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
- Pirinçler suyunu çekince kabakların, biberlerin ve kuru patlıcanların içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun ve Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’ye dizin.
- Dolmaların yanmaması için yarım su bardağı su koyup tencere modunda 50 dakika pişirin.
- Kırmızı biber, kabak ve kuru patlıcan dolmalarınızı soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!