Mucize Lezzetler

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Portakal, limon suyu ve bol zeytinyağı ile pişen lezzetli zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi.
Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet kereviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adetli limonun suyu
- 2 çay bardağı portakal suyu
- 1 bardak su
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Maydanoz
Tarif:
- Kerevizleri bir bıçak yardımı ile soyun.
- Ayırdığınız kereviz saplarını ve yapraklarını yıkayın ve minik minik doğrayın.
- Soyduğunuz kerevizleri küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımı ile dilimleyin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın.
- Doğradığınız havuçları ve kerevizleri 2-3 dakika kadar soteleyin.
- Ardından kereviz sapları, yaprakları, limon suyu, portakal suyu, su, limon kabuğu, şeker ve tuzu ekleyip 35 dakika kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin.
- Zeytinyağlı kereviz yemeğiniz hazır.
- Oda sıcaklığına gelen zeytinyağlı kerevizinizin üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!