Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Malzemeler: 

  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 3 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 1,5 su bardağı pirinç 
  • 10 adet orta boy dolmalık biber 
  • 1,5 su bardağı sıcak su 
  • 1 adet halka şeklinde doğranmış büyük boy domates  
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Yarım çay kaşığı yenibahar 

Sunum için; 

  • Limon dilimleri 

 

Tarif: 

  1. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın. 
  2.  Dolmalık fıstık ve soğanı ekleyip renk alana kadar kavurun. 
  3. Ardından yıkanmış pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker, nane ve su ekleyip harç suyunu çekene kadar pişirin. 
  4. Dolmalık biberleri yıkayın ve üst kapaklarını bir bıçak yardımı ile kesip, iç kısımını ise bir kaşık yardımı ile temizleyin. 
  5. Hazırladığınız dolma harcını biberlerin içine doldurun. 
  6. Ağız kısımlarında pişme payı bırakmaya özen gösterin. 
  7. Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin. 
  8. Biberlerin üst kısımlarını domates dilimleriyle kapatın.  
  1. Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip tencerenin kapağını kapatın. 
  2. Dolmaları Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta kısık ateşte 35 dakika pişirin. 
  3. Zeytinyağlı biber dolmalarınız hazır. 
  4. Soğuduktan sonra limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun! 

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
1
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak