Mucize Lezzetler
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeler:
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1,5 su bardağı pirinç
- 10 adet orta boy dolmalık biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet halka şeklinde doğranmış büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
Sunum için;
- Limon dilimleri
Tarif:
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın.
- Dolmalık fıstık ve soğanı ekleyip renk alana kadar kavurun.
- Ardından yıkanmış pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker, nane ve su ekleyip harç suyunu çekene kadar pişirin.
- Dolmalık biberleri yıkayın ve üst kapaklarını bir bıçak yardımı ile kesip, iç kısımını ise bir kaşık yardımı ile temizleyin.
- Hazırladığınız dolma harcını biberlerin içine doldurun.
- Ağız kısımlarında pişme payı bırakmaya özen gösterin.
- Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin.
- Biberlerin üst kısımlarını domates dilimleriyle kapatın.
- Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip tencerenin kapağını kapatın.
- Dolmaları Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta kısık ateşte 35 dakika pişirin.
- Zeytinyağlı biber dolmalarınız hazır.
- Soğuduktan sonra limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!





