Mucize Lezzetler
Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Fırında pişirip nar ekşisi ve zeytinyağıyla lezzetlendirip üzerine de sarımsaklı yoğurt gezdirdik. Nar taneleri ve yeşilliklerle son dokunuşu yaptık. İşte nefis yoğurtlu patlıcan tarifi…
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- Sızma zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Nar taneleri
- 2-3 dal maydanoz
- 1-2 dal taze soğan
- Karabiber
Tarif:
- Patlıcanları boyuna ikiye kesip bıçakla üzerine verev çizikler atın.
- Çizdiğiniz patlıcanları yağlı kağıt serilmiş Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
- Üzerine zeytinyağı sürüp karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
- Taze soğan ve maydanozu Arçelik Resital Doğrayıcı’ dan geçirin.
- Soyup ezdiğiniz sarımsağı yoğurda karıştırın.
- Nar ekşisini bir kasede zeytinyağı ve tuzla karıştırın.
- Pişen patlıcanları fırından alıp üzerine nar ekşili karışımı sürün.
- Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların ortasına gezdirin.
- Üzerine doğradığınız maydanoz ve taze soğanları koyun.
- Karabiber ve nar tanelerini de serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!





