Mucize Lezzetler

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Geleneksel Türk mutfağının en sevilen ve taktir edilen zeytinyağlı yemeklerinden vişneli yaprak sarma tarifini sizin için derledik.
Malzemeler:
- 500 gr taze asma yaprağı
- 400 gr vişne
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı yeni bahar
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Tarif:
- İlk olarak asma yaprakları bol suda yıkayın ve sap kısımlarını koparın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan tencerede asma yaprakları 10 dakika haşlayın.
- Soğanları rendeleyip, pirinci iyice yıkayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
- Soğanı, dolmalık fıstığı ve pirinci ilave ederek iyice kavurun.
- Ardından karabiber, tuz, şeker, kuş üzümü, tarçın, nar ekşisi, yenibahar, kuru nane, vişne suyu ve su ekledikten sonra 10 dakika pişirip pilavınızı dinlenmeye alın.
- Asma yapraklarının damarlı kısmına iç harç ve 1 adet vişneden koyup, kenar kısımlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
- Sarmaların aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.
- Aynı işlemi iç harcınız bitene dek tekrarlayın.
- Pişirme esnasında sarmaların dibinin tutmasını önlemek için, tencerenin iç tabanını asma yapraklar ile kapatın.
- Üzerine ise hazırladığınız yaprak sarmaları düzenli bir şekilde dizin.
- Kalan vişneleri aralarına serpiştirip, sarmaların hizasına gelecek kadar su ilave edin.
- En son yaprak sarmaların dağılmaması için üzerine porselen tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın.
- Ardından yaprak sarmaları Arçelik Ankastre Ocak ‘ta kısık ateşte 40 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığına gelen sarmaları Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda 4-5 saat soğumaya bırakın.
- Vişneli yaprak sarmalarınız hazır.
Afiyet olsun!