Mucize Lezzetler
Üzüm Marmelatı Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Üzüm Marmelatı Tarifi
Kokulu siyah üzümlerin zamanı geçmeden onları değerlendirmenin en güzel yolu marmelat yapmak! İşte kavanoz kavanoz hazırlayıp ister kahvaltılarda isterseniz de tatlılarınızda kullanabileceğiniz üzüm marmelatı tarifi…
Malzemeler:
- 2 kg siyah üzüm
- 1 kg toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 5-6 adet karanfil
Tarif:
- Üzümleri saplarından ayırıp yıkayın.
- İyice süzüldükten sonra Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tencereye üzümlerin yarısını alın.
- Üzerine şekerin yarısını ilave edin.
- Ardından kalan üzüm ve şekeri de tencereye boşaltın.
- Şeker ve üzümleri bu şekilde 1 saat bekletin.
- Beklettikten sonra Arçelik Ankastre Ocak’ı açıp şeker eriyene kadar kaynatın.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp arada karıştırarak yarım saat daha pişirin.
- Bu sırada içerisine limon suyunu ve karanfilleri de atın.
- Bu şekilde 10 dakika daha kaynatıp iyice kıvam aldıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’tan alın.
- Sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip soğumasını bekleyin.
- Eğer marmelatınızın taneli olmasını istemiyorsanız Arçelik Resital El Blender’ı ile pürüzsüz hale gelene kadar çekip sonrasında kavanozlara doldurabilirsiniz.
- Kavanozlar soğuduktan sonra çevirip serin ve ışık almayan yerde muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun!








