Mucize Lezzetler

Türlü Tarifi
Türlü Tarifi
Ev yapımı türlü, taze sebzelerin muhteşem bir buluşması! Kabak, patlıcan, biber ve domatesle nefis bir lezzet ile sofralarınızı renklendirin.
Malzemeler:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 4 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 4 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 500 ml su
- Taze soğan
Tarif:
- Patlıcan, kabak, patates ve kuru soğanı soyup doğrayın.
- Biberleri doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’ni sote moduna getirin.
- Zeytinyağını döküp ısıttıktan sonra doğradığınız soğanları sotelemeye başlayın.
- Üzerine salçayı ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Ardından patlıcan, kabak, kapya biber, sivri biber, rendelenmiş domates, tuz, karabiber, toz biber ve suyu ilave edin.
- Tüm sebzeleri karıştırın ve Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatıp tencere yemeği moduna getirin.
- Pişen türlüsünü servis tabağına alıp üzerine taze soğan serpin.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 4 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 4 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 500 ml su
- Taze soğan
Tarif:
- Patlıcan, kabak, patates ve kuru soğanı soyup doğrayın.
- Biberleri doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’ni sote moduna getirin.
- Zeytinyağını döküp ısıttıktan sonra doğradığınız soğanları sotelemeye başlayın.
- Üzerine salçayı ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Ardından patlıcan, kabak, kapya biber, sivri biber, rendelenmiş domates, tuz, karabiber, toz biber ve suyu ilave edin.
- Tüm sebzeleri karıştırın ve Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatıp tencere yemeği moduna getirin.
- Pişen türlüsünü servis tabağına alıp üzerine taze soğan serpin.
Afiyet olsun!