Mucize Lezzetler

Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi
Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi
Aromatik baharatların buluştuğu Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden soslu tavuk tarifi.
Malzemeler:
- 4 adet kemiksiz tavuk kalça
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Baharat Karışımı için;
- 1 çay kaşığı keten tohumu
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 adet kakule
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet küçük boy kurutulmuş chili biberi
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 1 adet taze nane
Baharat sos tarifi:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavanın içerisine karabiber, karanfil, kimyon, keten tohumu ve kişniş tohumunu koyup çok kısık ateşte hafifçe kavurun.
- Ardından bir havanın içerisine aktarın.
- Kakulenin de tohumlarını çıkarıp içerisine ilave edin.
- Zerdeçal, toz kırmızı biber, kurutulmuş chili biber ve pul biberi de ekleyerek dövmeye başlayın.
- Tüm baharatlar toz hale gelene kadar işleme devam edin.
- Hazırladığınız baharat karışımını bir kaba aktarın.
Tarif:
- Tavuklarınızı küp küp doğrayın.
- Derin bir kabın içerisine süzme yoğurt, yoğurt, limon suyu, tuz ve zeytinyağını koyun. Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
- Sarımsaklarınızı havan da dövün.
- Ardından yoğurtlu karışımın içerisine, zencefil ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Önceden hazırladığınız baharat sosundan 1 yemek kaşığı ilave edin.
- Tavukları da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştırıp üzerini streç film ile sararak Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 5 saat dinlendirin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir sos tenceresinin içerisine tereyağını koyun. Soğanı çok minik küpler halinde doğrayarak ilave edin.
- Ardından domates salçasını defne yaprağını ve kremayı koyarak yoğun bir sos elde etmek için 15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta ayrı bir tavanın içerisine çok az zeytinyağı ekleyin. Marine ettiğiniz tavukları tavaya aktarın. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak soteleyin.
- Ardından sotelediğiniz tavukları ocaktaki bol baharatlı sosun içerisine aktarın. Sosla birlikte yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Üzerine taze nane ekleyip, sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!