Mucize Lezzetler

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi
Etin, sebzenin ve kaşarın bir arada olduğu leziz bir kebap tarifini sizler için denedik. Şık sunumu ile herkesin sevdiği tarif…
Malzemeler:
- 300 gr kuşbaşı tavuk kalça
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı garnitür
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 100 gr mozarella peyniri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tarif:
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni-tencere modunda 20 dakika çalıştırın. İçine küp küp doğradığınız soğanları, zeytinyağını ve tavukları ekleyip kavurun.
- Ardından garnitürü, domates salçasını, baharatları ve sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Pişen soslu tavuğunuzu bir borcama aktarın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni-tencere modunda 6 dakika çalıştırın.
- Beşamel sos için tereyağı ve unu ekleyip kavurun.
- Baharatları ilave ettikten sonra yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız tavuklu karışımı üstüne beşamel sosu dökün ve kaşık yardımı ile yayın.
- Üstüne mozarella peynirini serptikten sonra önceden ısıttığınız 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika pişirin.
- Tavuklu buğu kebabınızın üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!