Mucize Lezzetler
Tavuk Suyu Çorbası
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Tavuk Suyu Çorbası
Soğuk kış aylarına yaraşır vitamin deposu tavuk suyu çorbası sevdiklerinize de size de şifa olacak. İşte nefis tavuk suyu çornası tarifi...
Malzemeler:
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 tane tavuk budu
- 6 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Yarım limon
- Maydanoz
Tarif:
- Sarımsak ve soğanı soyup yemeklik doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta derin bir tencereye alın.
- Tavuk göğsü ve tavuk budunu da tencereye ekleyin.
- Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyip tavuklar pişene kadar Arçelik Ankastre Ocak'ta yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişirdiğiniz tavukları bir kaseye alın ve soğumasını bekleyin.
- Tenceredeki tavuk suyunu da süzüp kenara ayırın.
- Tavuklar soğuyunca kemiklerini ayıklayıp tavukları küçük küçük parçalayın.
- Havuç ve kabakları küp küp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'a bir tencere alın ve tereyağı ile unu kavurun.
- Unun kokusu çıkınca azar azar kenara ayırdığınız tavuk suyundan ekleyin ve topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın.
- Ardından doğradığınız havuç ve kabakları ekleyin.
- Küçük parçalara ayırdığınız tavukları, birkaç parça jülyen doğradığınız kabakları, tuz ve karabiberi de ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- 15-20 dakika kadar Arçelik Ankastre Ocak'ta kaynatın.
- Pişen çorbanızı sıcak sıcak servis tabağınıza alın, üzerine limon sıkın.
- Maydanozla son dokunuşu yapıp servis edin.
Afiyet olsun!




